Ako na sťahovanie z torentov

09.12.2009 17:33

Tak ako to vlastne funguje . Princíp je v tomto: predstavte si že niekto má na svojom pevnom disku súbor, ktorý dá na nejakú stránku ako tzv. torrent (takže niečo ako link na sťahovanie tohto súboru). Keď sa rozhodnete že si súbor stiahnete , tak ho bude sťahovať od toho človeka čo tam dal ten súbor. Ale keď sa pripojí ďalší človek tak budete sťahovat od toho čo ten súbor poskytuje, ale zároveň aj od toho čo ten súbor ešte len sťahuje . A tak to pokračuje ďalej a môžete sťahovať aj od viac ako 1000 ľudí.

Ako to funguje už vieme teraz ideme na to ako stiahneme nejaký ten súbor.

Najprv budete potrebovať program na sťahovanie z torentov,dobrý a odskúšaný je tento utorrent.zip (254,9 kB) (treba aj inštalovať)

Keď to nainštalujeme tak si zadáme do prehliadača stránku s torentmi to sú napr. www.mininova.org/www.torrentz.com/ a veľa ďalších .

Já Vám popíšem sťahovanie z mininova.org. Keď zadáme stránku tak si vyhladáme súbor ktorý chceme sťiahnuť 

Ak sme dali vyhladať súbor tak väčšinu tam nakočí veľa súborov ktoré môžete sťiahnuť.Ak chceme aby sa sťahovalo čo najrýchlejšie tak klikneme na Seeds - to znamená počet ľudí od ktorých budete súbor sťahovať , preto je najlepšie aby bolo čo najväčšie.

 , (to zelené)

Ak máme vybrané tak klikneme na názov , zobrazí sa popis súboru (ak je). Po zobrazení klikneme na Download this torrent! (ODPORÚČAM SŤAHOVAŤ CEZ MOZILU)

Po kliknutí naskočí okno na sťiahnutie súboru kde zvolíme Otevřít pomocí tam dáme utorent (to by tam malo byť už automaticky) a stlačíme OK.

Otvorí sa nám okno s týmto, do Save as zvolíme kde to chceme uložit (to sa tam tiež dá automaticky , ja som to vymazal) a opäť stlačime OK a sťahovanie sa začne .

    

 Pomocou týchto značiek môžete sťahovanie kedykoľvek úplne vymazať , opäť spustit , dať pauzu , alebo stopnúť.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.